VOEL je voeten


De levensstijl van nu vraagt veel van lichaam en geest. Vooral ons hoofd raakt vol en draait overuren en we zoeken massaal naar manieren om te ontspannen. In deze zoektocht vergeten we vaak onze voeten die de hele dag opgesloten zitten in schoenen. Onze voetzolen hebben meer dan 200.000 zenuwuiteinden die 70% van de informatie om te kunnen bewegen doorgeven aan onze hersenen. Je kan je nu makkelijk voorstellen dat stugge en strakke schoenen deze informatiestroom tussen hoofd en voeten belemmeren. Hoe meer we de voeten in beweging zetten en ze ruimte geven om de omgeving te voelen, hoe minder ons hoofd moet werken om alles waar te nemen. Ons hoofd wordt rustiger, de voetspieren worden sterker, lichamelijke klachten worden minder en ontspannen wordt makkelijker.
Dit ervaar je meteen wanneer je de schoenen uittrekt en op blote voeten in de natuur wandelt. De variatie van de ondergrond in de natuur zorgt voor veel verschillende bewegingen en sensaties in je voeten. Dat vinden ze heerlijk en geeft je een gevoel van ruimte en vrijheid! 
Kortom, wandel blootsvoets in de natuur, voel je voeten herleven en ervaar een algehele ontspanning in je lichaam en hoofd en een stroom van nieuwe energie!

Blootsvoets wandelen ervaren? Dat kan gratis!

VoetAktief is de initiatiefnemer van Blotevoetenwandelingen.nl, een platform waar je gratis introductie blotevoetenwandelingen kan vinden. Deze worden in Nederland en België aangeboden door onze aangesloten blotevoetenwandelcoaches. 
De blotevoetenwandelingen zijn rustige wandelingen van maximaal 1 uur en voor alle leeftijden geschikt. 

Kijk hier voor de landelijke agenda of doe mee met de Nationale Blotevoetendag.


Wil je liever maatwerk? Neem dan contact met ons op.

Onze referenties:

  • Barefoot Evenement
  • Natuurlijk Hardlopen
  • KWBN Wadeltrainersdag
  • Studiegroep Phoenix Opleidingen