Ludka Vloemans


Ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië waar ik vanaf mijn jonge jaren veel gesport heb; turnen, skiën, fietsen, wandelen en atletiek als hoofdsport. Het was een logische stap om beweging te gaan studeren. Vanaf de eerste opleiding als een docent lichamelijke opvoeding ben ik niet meer gestopt met studeren over beweging en het menselijk lichaam. Na alle opleidingen, cursussen en ervaringen als bewegingsbegeleider kwam ik erachter dat we op de weg naar een sterk mens het belangrijkste vaak vergeten: de voeten! Het belang van een sterke voet, mensen laten voelen wat "blootsvoets" contact met je doet en hoe een rustige ademhaling dit allemaal versterkt, werd mijn missie! 

In mijn eigen bewegingsbedrijf Naturally Fit heb ik mijn liefde voor beweging, ademhaling en natuur bij elkaar weten te brengen. Daarnaast vertegenwoordig ik een barefoot schoenenmerk uit mijn geboorteland (Ahinsa Shoes). En samen met Liesje ben ik het initiatief Blotevoetenwandelingen gestart (gratis korte wandelingen op blote voeten in Nederland en België). 

Het uitdragen van blootsvoets bewegen is voor mij een mooie manier om mensen te laten herinneren hoe simpel het kan zijn om aan je ontspanning of conditie te kunnen werken.