Waarom wij met VoetAktief zijn begonnen...

De wereld om ons heen gaat razendsnel en onze levensstijl vraagt veel van lichaam en geest. We worden geleefd door alle verwachtingen van anderen. We leven op automatische piloot en de wereld voelt als chaos. We bedenken de oplossingen met ons hoofd. Ons hoofd raakt vol en draait overuren. We zoeken massaal naar mogelijkheden om onze hersenen rust te geven (mindfulness, ademhalingstherapie, meditatie, yoga, sporten). In al deze vormen zijn we bezig om het hoofd leeg te maken, rust te geven en gedachten te laten zijn. We zijn even weg van alles om ons heen. Maar een volledige innerlijke rust en het complete gevoel hebben we nog niet gevonden.

Ook wij hebben dit ervaren en zijn voortdurend op zoek naar onszelf. 
We zijn erachter gekomen dat we een belangrijk aspect vergeten: de totale verbinding. Enerzijds verbinding in onszelf van kop tot teen. Anderzijds de verbinding met de mensen en de wereld om ons heen. We hebben een belangrijke sleutel tot deze verbindingen gevonden - in onze voeten. 


Afzonderlijk van elkaar hebben Ludka en ik hetzelfde ervaren en hebben we het woorden gegeven.
Telkens na het wandelen op blote voeten in de natuur voelden we een aangename rust in ons hoofd en een totale ontspanning. We voelden een nieuwe intense verbinding in ons lichaam. De verbinding tussen hoofd en voeten. Vanuit de wetenschap wisten we al dat in onze voetzolen meer dan 200.000 zenuwuiteinden zitten die 70% van de informatie om te kunnen bewegen doorgeven aan onze hersenen. Dat we dit ook zouden kunnen waarnemen, hadden we nooit bedacht. Tot we de schoenen uit trokken, blootsvoets gingen wandelen en de voeten de ruimte gaven om te bewegen en te voelen. Deze “hoofd-voet” connectie bleek dus echt voelbaar!! We merkten dat we ons lichaam steeds beter gingen waarnemen: waar het begint en eindigt, wat er in ons lichaam gebeurt, hoe we staan en waar we ons bevonden. Hoe meer we gingen bewegen en voelen met de voeten, hoe minder ons hoofd moest werken om alles in en om ons heen waar te nemen. Ons hoofd werd rustiger en ons lichaam kon makkelijker ontspannen. Een heerlijk gevoel van vrijheid overviel ons.
Dit gingen we vaker doen! Op zoek naar dat moment van rust, ontspanning en connectie met onszelf en de wereld om ons heen.
Deze ervaringen hebben ons bij elkaar gebracht. We gingen samenwerken en uiteindelijk zijn we ook een bedrijf opgestart. Met als doel, onze ervaringen met anderen delen. Door deze samenwerking gingen we nog meer ervaren en verdiepen en hebben we nog meer geleerd en gevoeld.
Deze totale verbinding heeft namelijk niet alleen maar directe rust, ontspanning en connectie opgeleverd. Het heeft ons leven zowel in de “beweging” als in het “zijn” veel bewuster en rijker gemaakt. Door steeds vaker de voeten te bewegen en ruimte te geven, werden onze fysieke en mentale grenzen beter voelbaar en we begrepen beter waar onze lichamelijke klachten vandaan kwamen. Sommige klachten verminderden na verloop van tijd en een aantal waren zelfs verdwenen. Ook voelden we onze voeten sterker en beweeglijker worden. Ze zijn nu uitgegroeid tot een stevig fundament van ons lichaam. Ze dragen ons de hele dag en brengen ons overal heen.
Naast de fysieke veranderingen merkten we ook een nieuwe dimensie in het “zijn”. De relatie met onszelf en de relaties met anderen werden intenser en waardevoller. Er kwam meer focus en we leefden makkelijker in het nu. Op dit moment is de totale balans steeds vaker voelbaar en we voelen ons steviger en krachtiger in het leven staan.  

Vanuit deze ervaring zijn wij ervan overtuigd geraakt dat we via de voeten niet alleen de verbinding in ons lichaam voelen, maar ook de verbinding met je eigen “zijn” en met de wereld om ons heen voelen. Een totale verbinding die op alle vlakken in je leven op een positieve manier doorwerkt en je leven verrijkt.

Dus doe met ons mee! Trek die schoenen uit, voel je voeten tot leven komen en ervaar een nieuwe energie in je lichaam en geest! 

IETS SIMPELS MET EEN BIJZONDER RESULTAAT!

Ludka Vloemans & Liesje Thienpont-Smit