LEEF je voeten

De meesten van ons zijn opgegroeid met het idee dat je goede en stevige schoenen moet dragen voor gezonde voeten. Maar we vergeten dat de mens al miljoenen jaren blootsvoets heeft gelopen en de voeten heel actief werden gebruikt. Onze voeten zijn een meesterwerk van techniek die gemaakt zijn om te bewegen vanuit een ongekende flexibiliteit en veerkracht. Door ze dagelijks op te sluiten in te smalle en stijve schoenen, ontnemen we onze voeten hun natuurlijke beweging, hun moeiteloze draagkracht en de magische verbinding met ons lichaam en de wereld om ons heen. We bewegen niet meer vanuit onze voeten en hierdoor is de algemene conditie van de voeten achteruit gegaan. Ze zijn zwak en lui geworden, vooral door het dragen van moderne schoenen. 
Door de schoenen uit te trekken en onze voeten weer in beweging te brengen, activeer je direct de voetspieren, pezen en banden en stimuleer je het hart en de bloedsomloop. Door daarnaast de voeten te trainen en ze weer te laten leven, worden ze sterk en gezond.  De kans op klachten in zowel de voet zelf als in het verdere lichaam wordt kleiner. 
Krachtige voeten zijn de fundering van ons lichaam. Sterke, levendige en gegronde voeten zorgen voor een energiek en ontspannen lichaam en geest.






Hoe kan je de kracht van de voeten weer herstellen?